257 poze   34961 vizite

Detali pentru incepatori

1.
Voliera cat mai uscata si bine aerisita, dar fara curent. Foarte bine izolata impotriva pradatoarelor gen sobolani, dihori, pisici.

2. Voliera compartimentata in 2 (cel putin) - compartiment de maturi cu boxe pentru cuiburi + compartiment de pui cu odihnitori de tip “V”.

3. Separarea pe sexe in timpul iernii - masculii raman in compartimentul cu boxele lor.

4. Numar de porumbei adaptat la spatiul disponibil, inghesuiala aduce boli, disconfort, stres.

5. Hranire cu program, dimineata si seara. Cand porumbeii nu mai mananca cu pofta si incep sa aleaga boabele se ridica hranitoarea pana la urmatoarea masa. La fiecare hranire se cheama porumbeii la mancare cu un semnal pe care il vor invata rapid. Tabloul cu boabe ‘la discretie’ peste tot amestecate cu gainat este unul horror, intalnit in majoritatea cotetelor de incepatori. A se evita neaparat.

6. Apa curata zilnic, boabele cat mai curate, de preferat agitate in sita inainte de hranire. Odata pe saptamana verdeata: salata, varza. Grit la dispozitie permanent. Curatenie in cusca cel putin odata pe saptamana. Unii spun de 2 ori pe zi (…).

7. Iesire la zbor cu program. Dupa zbor, porumbeii se inchid din nou, nu se lasa sa vagabondeze pe casa toata ziua. Hranirea se face intotdeauna dupa zbor, chemand porumbeii infometati in cusca. Neascultatorii raman nemancati, data viitoare vor intra primii.

8. Lasati pentru mai tarziu subtilitatile auzite despre lamaie in apa, drojdie, vitamine x,y,z,t si tot felul de medicamente. Prioritatea o au conditiile de viata descrise mai sus, care daca sunt asigurate, evita in mare masura aparitia bolilor. Fara conditii de viata bune, nu ajuta nici daca bagati toata farmacia in cotet. Obligatoriu este vaccinul pentru Paramixoviroza care se face anual. Nu spun sa nu va interesati de subtilitati, retineti-le si aplicati-le cu discernamant, dar nu inainte de abecedar. Spun asta pentru ca nu de putine ori am observat la incepatori o tendinta naiva de a baga in porumbei tot felul de substante - cum aud de o noua substanta “miraculoasa”, hop cu ea in porumbei.

9. Cele mai potrivite achizitii de porumbei sunt de la columbofilii locali ce se mentin in top an de an si care au bunavointa sa ofere un ajutor celor aflati la inceput de drum. Achizitii bune si probabil mai ieftine, sunt puii de toamna, scosi din cei mai buni zburatori ai acestora. O idee buna ar mai fi ouale care oricum se arunca in procent mare in timpul sezonului - primite de la porumbeii crescatorilor de top si puse sub porumbeii proprii(atentie la data eclozarii, sa nu fie diferente mai mari de 1 zi).

10. Poate cel mai valoros sfat pe care pot sa-l dau este: tineti un jurnal al crescatoriei. Notati cat mai multe amanunte: datele imperecherii si ouatului, serii, datele vaccinarior si a eventualelor tratamente, boli avute si in ce conditii au aparut, medicamentatia folosita, zilele de concurs, sosirile tuturor porumbeilor, situatia de cuib a fiecaruia, vremea la fiecare etapa, amanunte despre comportamentul porumbeilor cu diverse ocazii, timpul de zbor in jurul crescatoriei, hrana folosita, etc. Dupa o perioada ii veti remarca utilitatea.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 4
anonim
shakira 30 august 2012  
bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla re ta rd at il or!!!!!!!!!!
Raportează
anonim
babalina balerina 30 august 2012  
uuuuuuuuuuu retatrdatilor ce sunteti de prosti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raportează
anonim
fernando de la caransebesi 30 august 2012  
baaaaaaaaaaaa eu sunt o vedeta nu stau sa ascult prostiile voastre de prosti!!!!!retardatilor
Raportează
anonim
livia 30 august 2012  
ba prostilor eu vam cerut sa imi ziceti cum se cheama nu o legenda dasta proasta de avoastra booilor!!!!!!!!!!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.